Στα δικαστήρια βρέθηκαν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη το απόγευμα όπου ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τους αποδοκίμασε. Νωρίτερα ένας από τους δράστες δήλωνε πως η οικονομική κρίση τον ώθησε στην απαγωγή.

 

Την οικονομική κρίση θεωρεί ως βασικό λόγο των πράξεών του ο φερόμενος ως εκ των δραστών την απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Χ.Π. που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο Χ.Π. 60 ετών, μεσίτης στο επάγγελμα, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν μετά τη σύλληψή του, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, τις οποίες αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και οδηγήθηκε σ' αυτή του την πράξη, προκειμένου να πάρει χρήματα.

 

Ο επιχειρηματίας Μιχάλη Λεμπιδάκης
Ο επιχειρηματίας Μιχάλη Λεμπιδάκης

 

 

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι το κτίσιμο ενός μεγάλου σπιτιού του, στη περιοχή Ατσιπόπουλου του Ρεθύμνου, του δημιούργησε πολλά χρέη και υπήρχε απειλή κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.

 

 

Για το λόγο αυτό πρωτοστάτησε στο κίνημα πολιτών κατά των πλειστηριασμών, αλλά και συμμετείχε στη φωτιά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, καθώς θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την κακή οικονομική κατάστασή του.

 

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει στην απολογία του στον ανακριτή και πώς θα δικαιολογήσει την εμπλοκή της ανήλικης κόρης του στην υπόθεση.

 

Φωτογραφία από cretalive.gr
Φωτογραφία από cretalive.gr

 

Φωτογραφία από cretalive.gr
Φωτογραφία από cretalive.gr

 

Φωτογραφία από cretalive.gr
Φωτογραφία από cretalive.gr

 

Φωτογραφία από protothema.gr
Φωτογραφία από protothema.gr

 

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα μεταφέρθηκαν στα Δικαστήρια Ηρακλείου οι 8 συλληφθέντες για την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

 

Οι απαγωγείς αποδοκιμάστηκαν από το συγκεντρωμένο έξω από τα Δικαστήρια πλήθος.

 

Αισθητή είναι και η αστυνομική παρουσία ενώ η μεταφορά τους έγινε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

 

 

 

Mε πληροφορίες από cretalive.gr/ekriti.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr