Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης τις στιγμές που έζησε με τους απαγωγείς του επί 6 μήνες, όσο κράτησε η ομηρία του.«Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στo χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην πρώτη κατάθεσή του.

 

Εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε στους αστυνομικούς ότι «μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο».

 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο όχημα με το οποίο αποχώρησε
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο όχημα με το οποίο αποχώρησε

 

«Πάντα με είχανε δεμένο με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» πρόσθεσε στην κατάθεσή του που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και τελείωσε στις πέντε το απόγευμα.  Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς. «Δεν το πιστεύω πως με σώσατε» φέρεται να ήταν η πρώτη φράση του Μιχάλη Λεμπιδάκη όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς.

 

«Κάθε φορά που έμπαιναν στο δωμάτιο φορούσαν κουκούλες και μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Όταν μου άλλαζαν κρησφύγετο, με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο και δεν έβλεπα ούτε από πού έβγαινα, ούτε πού έμπαινα. Τα βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα είχαν γυρίσει μέσα στο κρησφύγετο, κι ένας από αυτούς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι με σώσατε», είπε ο Λεμπιδάκης στους αστυνομικούς καθώς περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι απαγωγείς του προσπαθούσαν να κρατήσουν κρυφή την ταυτότητά τους.

 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αναχώρησε  μετά την κατάθεσή του με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από το κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων του Ρεθύμνου, για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

 

Η πομπή που μετέφερε τον Μχάλη Λεμπιδάκη στο σπίτι του
Η πομπή που μετέφερε τον Μχάλη Λεμπιδάκη στο σπίτι του

 

Εντατικές είναι οι έρευνες των αστυνομικών στο τελευταίο κρησφύγετο που κρατείτο ο επιχειρηματίες με τους αστυνομικούς να ψάχνουν εξονυχιστικά τον χώρο, συλλέγοντας στοιχεία για την απαγωγή που ίσως οδηγήσουν και σε άλλους εμπλεκόμενους.

 

Μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής. Ο 53χρονος επιχειρηματίας φέρει ίχνη στα χέρια του καθώς ήταν δεμένος και ήταν αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα στρώμα για να μην επιχειρήσει να διαφύγει, γεγονός που ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο καθώς ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένος. Οι απαγωγείς του απευθύνονταν με απότομο τρόπο και δεν υπήρχε ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κώστα Τσουβαλά, θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση εξιχνίασης της απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η παρουσίαση του χρονικού της απαγωγής θα γίνει από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη και αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

"Φύλλο και φτερό" ο χώρος που οι απαγωγείς κρατούσαν τον Λεμπιδάκη 

 

Από το πρωί, αστυνομικοί "σαρώνουν" τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων, στον οποίο κρατείτο δεμένος σε ένα κρεβάτι ο επιχειρηματίας, ψάχνοντας να βρουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

 

 

 

 

Αστυνομικοί της σήμανσης, σπιθαμή προς σπιθαμή ελέγχουν το χώρο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το Flashnews.gr, μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση με σακούλες, ευρήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην υπόθεση και θα αποτελέσουν στην ογκώδη, όπως αναμένεται δικογραφία.

 

Η πολυπληθής ομάδα της ΕΛΑΣ, για πάνω από 10 ώρες, ερευνά το χώρο που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία, σε σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται 12 άνθρωποι σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίοι ανακρίνονται για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 8 άτομα, με καταγωγή από την Κρήτη. 

 

Η αστυνομία εκτιμά ότι ανάμεσα στα 12 άτομα που κρατούνται, βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της σπείρας με καταγωγή από την Κρήτη ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.


Ανάμεσα στα άτομα που κρατούνται βρίσκεται και ένας Σκοπιανός ο οποίος συνελήφθη εκτός Κρήτης και μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου να ανακριθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τον «φρουρό» του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην απαγωγή.