Μπορεί από χθες να έχουν εκδοθεί απαγορεύσεις και να γίνονται εντατικές προειδοποιήσεις για το μπάνιο σε απαγορευμένες λόγω μόλυνσης παραλίας, αλλά κάποιοι - ευτυχώς μάλλον λίγοι- σήμερα βούτηξαν στον Άλιμο.

 

Η απαγόρευση ισχύει για:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.
2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».
3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.
7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 

Όμως όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr αυτοί οι λουόμενοι που βρέθηκαν στην παραλία του Αλίμου αψήφησαν τον κίνδυνο από την πετρελαιοκηλίδα και βούτηξαν στη θάλασσα.

 

 

 

 

 

Ο κ.Οδυσσέας ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα, υποστηρίζει πως τα νερά είναι καθαρά. «Κολυμπήσαμε κι εγώ και η σύζυγός μου. Γνωρίζω ότι απαγορεύεται το κολύμπι στη συγκεκριμένη παραλία αλλά μπαίνω στη θάλασσα με δική μου ευθύνη. Άλλωστε τα νερά φαίνονται καθαρά και εμείς που είμαστε χειμερινοί κολυμβητές είναι δύσκολο να περιμένουμε να καθαριστεί η θάλασσα εντελώς» λέει στο protothema.gr.

 

Μαρτυρίες και ρεπορτάζ αναφέρουν πως και στο Π. Φάληρο υπήρξαν κάποιοι που αγνόησαν τις απαγορεύσεις.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί, ο  πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας τοξικολόγιας και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ειδικών Επιστημόνων διαχείρισης χημικών και διατροφικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Κουρέτας προειδοποίησε ότι έγκυες γυναίκες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες δεν θα πρέπει να πλησιάσουν καν στα σημεία όπου παρατηρείται ρύπανση, καθώς η εξάτμιση των ρύπων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr