ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά κοιμούνται σε sleeping bag στις παραλίες

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά κοιμούνται σε sleeping bag στις παραλίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
2

Σε sleeping bag και σκηνές που έστησαν σε παραλίες ή ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν χθες, πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, αρκετοί αναπληρωτές καθηγητές που διορίστηκαν σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Πολιτεία δεν προνόησε να συνεννοηθεί έγκαιρα με τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία των αναπληρωτών με αποτέλεσμα να μην βρουν κενά δωμάτια σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα ή αυτά που βρήκαν ήταν εξαιρετικά ακριβά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ειδικά στη Σαντορίνη, έφτασαν την Κυριακή 120 εκπαιδευτικοί για την πλήρωση των θέσεων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στο συγκεκριμένο νησί, φέρονται μάλιστα να απευθύνθηκαν στο Δήμο για τη διευθέτηση του προβλήματός, ο οποίος βρήκε προσωρινή λύση για τουλάχιστον μία οικογένεια με ένα μωρό 1,5 ετών.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρόλο που το υπουργείο Παιδείας ευαγγελιζόταν την πρόσληψη 15.000 αναπληρωτών για τη φετινή χρονιά, κανείς δεν ασχολήθηκε με το πού θα κοιμηθούν οι άνθρωποι αυτοί που ενημερώθηκαν για τους διορισμούς τους μόλις πριν από τρεις μέρες, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Ελλάδα
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Απαράδεκτο αν μπορούσαν να χτίσουν και να νοικιάζουν κάθε σπιθαμή γης θα το έκαναν. Είναι αδιανόητο πως μικρές τοπικές κοινωνίες έχουν απωλεσει κάθε είδος κοινωνικής ευαισθησίας και λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος ακόμα και αν αφορά το μέλλον των παιδιών τους.
Σίγουρα δεν ειναι ανεκδοτο;Σε αυτά τα μερη θα πρεπε να υπαρχει το σπιτι του καθηγητή. Μικρές συσταδες σπιτιων που να μενουν δωρεαν (πληρώνοντας δεη κλπ) οι δασκαλοι κ καθηγητες. Τοσα λεφτα βγαζουν εκει, ας κανει καποιος μια φιλανθρωπια οπως ο επιχ. στον ενφια του χαμόγελου του παιδιου