Απίστευτο περιστατικό: Πυροβολισμοί κατά εφοριακών σε κατάστημα στον Βόλο - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Απίστευτο περιστατικό: Πυροβολισμοί κατά εφοριακών σε κατάστημα στον Βόλο - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
3

Με κίνδυνο της ζωής τους φαίνεται ότι πραγματοποιούν τους ελέγχους οι εφοριακοί καθώς μετά την χειροδικία επιχειρηματία σε υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών στην Πάτμο, ένα νέο περιστατικό βίας έρχεται στο φως.

Τρεις εφοριακοί που διενήργησαν το βράδυ της Πέμπτης έλεγχο σε κατάστημα στον Βόλο για φορολογικές παραβάσεις και αφού επέβαλλαν χρηματικό πρόστιμο δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τον ιδιοκτήτη που πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό, ανέφερε ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα επιχειρηματία στην περιοχή της Αγριάς Βόλου και βρήκαν σθεναρή αντίσταση οι εφοριακοί κατήγγειλαν ότι ο καταστηματάρχης πυροβόλησε στον άερα.

Όπως σημειώνει το e-volos.gr, o άνδρας τελικώς συνελήφθη, καθώς έπειτα από αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Η απάντηση του υπουργείο Οικονομικών

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά: το μήνυμα αυτό στέλνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο.


«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ο κάθε τσαμπουκάς πολλαπλός φοροκλέφτης - γιατί, όταν δεν εκδίδει αποδείξεις, αφενός ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ και αφετέρου ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ -, ασκεί βία και εκφοβισμό, επειδή αισθάνεται ότι ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, αν όχι και "συμπαράσταση" από κάποιους ανεύθυνους "φιλεύσπλαχνους" συμπολίτες μας.Αυτά τα φαινόμενα βίας θα σταματήσουν, όταν και ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ !Και κάθε σοβαρός και ενήλικας επιχειρηματίας να καταλάβει ότι ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ.ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΩΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΏΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΛΠ).Αυτοί είναι οι όροι, αν δεν τα βγάζει πέρα είναι δικό του θέμα να πάρει μια απόφαση.Γιατί φαντάζομαι, δεν θα ήθελε κάποια στιγμή να ξεσηκωθούν και οι μισθωτοί και όλοι και να ασκήσουν βία σπάζοντάς του το μαγαζί. Γιατί - δυστυχώς - ποιος μπορεί να αποκλείσει να φτάσουμε και εκεί, αν συνεχιστεί αυτή η κοινωνικά άδικη κατάσταση ;
Όταν λέει για αυτούς που παροτρύνουν ή στηρίζουν τους φοροφυγάδες, αναφέρεται στον Υπουργό κύριο Πολάκη πιυ έχει δημόσια παραδεχτεί πψς διατηρούσε διπλά βιβλία ή τα μέλη του Κόμματος εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις των κοινών θνητών;