ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει από τον Μάιο για τις μεγάλες ελλείψεις στα Κύθηρα

Οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει από τον Μάιο για τις μεγάλες ελλείψεις στα Κύθηρα Facebook Twitter
0

Αναμενόμενη, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών τη νέα μεγάλη καταστροφή στο νησί των Κυθήρων, που έκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) καταγγέλλει ότι είχε αναδείξει, ήδη από τον Μάιο τις μεγάλες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις δομές της πυροπροστασίας και με τις παρεμβάσεις της είχε προειδοποιήσει την πολιτική και φυσική ηγεσία για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ελλείψεις αυτές, για την περιοχή της Λακωνίας και των Κυθήρων. Απλά ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα συνέβαινε όλη αυτή η καταστροφή, τονίζουν.

«Βασική αιτία και αυτής της καταστροφής είναι η συνέχιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. – ΑΝΕΛ της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας» αναφέρει η ΕΑΚΠ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι η πολιτική που ευθύνεται για την παντελή απουσία προληπτικών μέτρων, τη συντήρηση και τη διάνοιξη νέων δασικών δρόμων, καθώς και αντιπυρικών ζωνών. Την αποκοπή της δασικής επιστήμης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και τη μη αξιοποίηση στο επιχειρησιακό σκέλος των εκατοντάδων δασολόγων και δασοπόνων του Π.Σ. και της Δασικής Υπηρεσίας, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην αποτελεσματικότερη κατάσβεση των πυρκαγιών, στην ασφάλεια του λαού, αλλά και στην ασφάλεια των πυροσβεστών.

Τη διατήρηση και πλήρη εφαρμογή των νόμων 3511/2006, 3938/2011, 4029/2011 και 4249/2014, που συρρικνώνουν το Π.Σ., υποβαθμίζουν τα μέσα και τις υποδομές του, προωθούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις πυροσβεστικών υπηρεσιών, μειώνουν το μόνιμο προσωπικό και διευρύνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με πυροσβέστες πολλών ταχυτήτων (μόνιμοι, 5ετείς, εποχικοί συμβασιούχοι).
Την απουσία ισχυρού κρατικού εναέριου στόλου πυρόσβεσης, τη διατήρηση των απαρχαιωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για ενοικιάσεις ελικοπτέρων από πολυεθνικές εταιρείες.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM