Θεσσαλονίκη: Προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις λόγω του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις λόγω του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
0

Προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, κυρίως στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Κορώνεια, δημιουργεί η ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού αγριογούρουνων τα τελευταία χρόνια.


Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς ζώα που μεγάλωσαν σε μονάδες εκτροφής αγριόχοιρων (πολλές εκ των οποίων ήταν και ελευθέρας βοσκής) διέφυγαν στο φυσικό περιβάλλον και αναζήτησαν καταφύγιο στην προστατευμένη περιοχή Natura, γύρω από τη λίμνη.

Εκεί βρήκαν περισσότερη τροφή και καλύτερες συνθήκες αναπαραγωγής. Στη διάρκεια του χρόνου τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονταν διαρκώς και δεν μπορούσαν να διαφύγουν προς το όρος Βερτίσκος, λόγω της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να βρουν διέξοδο προς την περιοχή του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη.


«Τον περασμένο Σεπτέμβριο στείλαμε επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο για το θέμα αυτό. Ζητούμε, σε συνεργασία με το δασαρχείο και τους θηροφύλακες, να γίνει μία συντονισμένη δράση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στοχευμένης θήρευσης, προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων και να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Παπάς. «Δεν επιθυμούμε την εξαφάνιση των αγριογούρουνων. Άλλωστε, τα ζώα αυτά πάντα υπήρχαν στους δασικούς όγκους του νομού. Ωστόσο, επιδιώκουμε τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΡΑΜ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ – Όλες οι αλλαγές

Κλείνει από τις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα», ενώ τροποποιούνται δρομολόγια σε πολλές περιοχές της Αττικής – Νωρίτερα θα κλείσουν το βράδυ και πέντε σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό
THE LIFO TEAM
Βασίλης Φλωρίδης: Πειθαρχική έρευνα για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τα περί «φλέβας διαφθοράς» στη Δικαιοσύνη

Ελλάδα / Βασίλης Φλωρίδης: Πειθαρχικός έλεγχος για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τα περί «φλέβας διαφθοράς στη Δικαιοσύνη»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αμφισβήτησε δημόσια δικαστικές κρίσεις σε εκκρεμή υπόθεση που είχε χειριστεί, με κατηγορούμενο συγγενή υπουργού
THE LIFO TEAM