Κέρκυρα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο

Κέρκυρα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Δικογραφία σχηματίστηκε, σε βάρος ενός 74χρονου, από το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, για παραβάσεις του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε σχετική καταγγελία σύμφωνα με την οποία, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή Αχαράβη της Βόρειας Κέρκυρας, τραυματίστηκε θανάσιμα αδέσποτος σκύλος, με την χρήση κυνηγητικού όπλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 74χρονου θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.

Η ΕΛ. ΑΣ. καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ