Κινέζοι είχαν στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό

Κινέζοι είχαν στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό Facebook Twitter
3

Κινέζοι επιχειρηματίες έκαναν συστηματικά παράνομη αλίευση και εμπορία ολοθουρίων (αγγούρια της θάλασσας) στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις και σοβαρή διατάραξη του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος, του τροφικού πλέγματος, της βιοποικιλότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και της θαλάσσιας ζωής (χλωρίδα, πανίδα) 

Για όσους δεν γνωρίζουν τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα. Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί να πουληθούν στο εξωτερικό μέχρι και 1.000€ το κιλό.

Ο Μαλιακός κόλπος είναι από τα λίγα σημεία στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να βρει σε αφθονία τα συγκεκριμένα εχινόδερμα, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια από Κινέζους μαι παράνομη επιχείρηση αλίευση και εμπορίας, με επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους.

Κινέζοι είχαν στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό Facebook Twitter
Κινέζοι είχαν στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό Facebook Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι έκαναν εξαγωγές των ολοθούριων, γράφοντας στα τιμολόγια και τα συνοδευτικά έγγραφα ότι είναι καβούρια. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα πρέπει να γίνεται για δυο πάνω από δυο χρόνια και είναι απορίας άξιον πως "δούλευαν" κάτω από τη μύτη των Λιμενικών Αρχών της περιοχής. Το ρεπορτάζ λέει ότι πρόσφατα έγινε κατάσχεση περίπου δυο τόννων παράνομων αλιευμάτων με αγγούρια της θάλασσας στην περιοχή της Λάρυμνας. Το οξύμωρο είναι όμως ότι η κατάσχεση έγινε από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας και όχι από το οικείο Λιμεναρχείο.

Η αποκάλυψη της παράνομης δραστηριότητας έγινε μετά από καταγγελία στον Προϊστάμενό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη, ο οποίος έδωσε αμέσως κατεπείγουσα εντολή στην Ασφάλειας Λαμίας να κάνει έφοδο στα ακίνητα της εταιρείας στην Ανθήλη.

Το ρεπορτάζ λέει οι ότι έχει συλληφθεί ένας νεαρός Κινέζος, ενώ αναζητείται και άλλος ένας, που φέρεται να είναι ο επικεφαλής της επιχείρησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα που έκανε εξαγωγές ολοθουρίων και σε άλλες χώρες.

Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από τις Αρχές.

πηγή: Lamiareport.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM
Bloomberg:

Ελλάδα / Bloomberg: Αφιέρωμα στους ελληνικούς ελαιώνες - «Η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη των τελευταίων 20 χρόνων»

Οι Έλληνες αγρότες που ζουν οριακά, με ελάχιστη τεχνολογική υποστήριξη, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τον αυξανόμενο κίνδυνο πυρκαγιών, σημειώνει το άρθρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ειναι περιεργο. Προφανως καποιος λιμενικος πληρωθηκε για να κανει τα στραβα ματια. Δεν γινεται 2 χρονια να μην τους πηρε κανενας χαμπαρι.Αντε και εις ανωτερα.