Ένα δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και κάνει λόγο για σεισμό, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ ο οποίος προβλέπεται να γίνει τον Αύγουστο στην Κρήτη, αναγκάστηκε να διαψεύσει σήμερα με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας.

 

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κος Λέκκας έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου, το οποίο παράλληλα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.


Το δημοσίευμα κάνει λόγο για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο που ονομάζεται James Roguard. Είναι προϊόν ιστοσελίδας που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με σκοπό τη δημιουργία φάρσας και fake news. Ωστόσο τις τελευταίες ώρες κατάφερε να γίνει δημοφιλές στο διαδίκτυο, προκαλώντας αδικαιολόγητο πανικό.

 

 

 

Ο κος Λέκκας υπογράμμισε επίσης μέσω του Real ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη.