Μετά τον καύσωνα, έρχονται βροχές

Μετά τον καύσωνα, έρχονται βροχές Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Υποχωρούν σταδιακά από την Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας δίνει τη θέση του σε νεφώσεις, βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου. Στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με με τάση ενίσχυσης την Κυριακή. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια