Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων- παρατασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

 

Οι κάδοι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας παραμένουν γεμάτοι, ενώ προβληματισμός επικρατεί στους δημάρχους δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται, πως καθημερινά, μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, συσσωρεύονται πάνω από 400 τόνοι σκουπιδιών. Ηδη, μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα, τα απορρίμματα στον κεντρικό δήμο αγγίζουν τους 850 τόνους, με το πρόβλημα της καθαριότητας να είναι πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.

 

Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

 

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ