Αχαΐα: Δύο συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό 32χρονου σε εργοτάξιο

Αχαΐα: Δύο συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό 32χρονου σε εργοτάξιο Facebook Twitter
0

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου εργαζόμενου, που σημειώθηκε χθες σε εργοταξιακή ζώνη στην περιοχή της Παναγοπούλας, στην Αχαΐα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος έργων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο 32χρονος εργαζόταν σε εργοταξιακή ζώνη κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Παναγοπούλας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Όπως έγινε γνωστό χθες, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς ενός βραχίονα από πλατφόρμα που υπήρχε στο σημείο, αυτός έπεσε πάνω του. Ο εργάτης διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τον τραυματισμό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας επισκέφθηκε την εργοταξιακή ζώνη. Επίσης, με ανακοίνωσή του το συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας ζητά να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας στο εργοτάξιο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ