«Το παιδί είδε τη δολοφονία του πατέρα του από τη θέση του συνοδηγού» - Τι λέει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε το γιο του Βασίλη Γρίβα

«Το παιδί είδε τη δολοφονία του πατέρα του από τη θέση του συνοδηγού» - Τι λέει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε το γιο του Βασίλη Γρίβα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Mάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα του ήταν ο γιος του Βασίλη Γρίβα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ειδική ψυχολόγος που παρακολουθεί το παιδί κ. Ελπίδα Γεωργακοπούλου στο «Πρώτο Θέμα».

«Δυστυχώς το παιδί είδε τον πατέρα του να δολοφονείται γιατί καθόταν στη θέση του συνοδηγού και τα έζησε και τα είδε όλα καρέ-καρέ. Είδε ότι ήρθε ο δράστης καλυμμένος με μαύρη κουκούλα και μπροστά του από το παρμπρίζ έριξε μία σφαίρα και στη συνέχεια πήγε στο πλάι από το παράθυρο του μπαμπά του και τον σκότωσε. Ο πατέρας του δεν πρόλαβε να του μιλήσει, δεν πρόλαβαν να ανταλλάξουν κουβέντες, το παιδί τρεμάμενο άνοιξε τη πόρτα του αυτοκινήτου και έχοντας πάνω στα ρούχα του, το αίμα του πατέρα του που πετάχτηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τους δασκάλους», λέει η κ. Γεωργακοπούλου.

«Ο μικρός έχει υποστεί ένα πολύ δυνατό σοκ, είναι αρκετά τρομαγμένος και έχει πολλά ερωτήματα και απορίες. Συνεχώς με ρωτάει γιατί να συμβεί αυτό στον μπαμπά μου, γιατί σε εμένα, όλα αυτά τα γιατί γυρίζουν μέσα στο μυαλουδάκι ενός παιδιού μόλις 10 ετών και η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορώ να του δώσω τις απαντήσεις που ψάχνει. Δεν είμαστε στη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων με το παιδί γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλά προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το οποίο βίωσε, χωρίς να υπάρχουν ερωτήσεις και απαντήσεις γιατί αυτό δεν είναι καλό για τη ψυχολογία του. Ελπίζω με τον χρόνο η δολοφονία του πατέρα του να γίνει όσο γίνεται πιο ανώδυνη μέσα του. Η μητέρα είναι επίσης σοκαρισμένη και με δική μου υποστήριξη προσπαθεί να δείχνει ψύχραιμη για να βοηθήσει το παιδάκι της, που στιγματίστηκε η ψυχούλα του. Είναι πάρα πολύ για την οικογένεια του θύματος» προσθέτει η ίδια.

Η κ. Ελπίδα Γεωργακοπούλου απευθύνει, επίσης, έκκληση στους γονείς του σχολείου και τους δασκάλους να αγκαλιάσουν τον 10χρονο μαθητή και να μην τον αντιμετωπίσουν σαν κάτι «κακό» για το σχολείο τους: «Προς το παρόν το παιδί δεν έχει πάει στο σχολείο, αλλά θα παρακαλέσω τους γονείς στο σχολείο και τους γονείς των συμμαθητών του να μην αντιμετωπίσουν το 10χρονο αγοράκι σαν κάτι "κακό" στο σχολείο, γιατί δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δεν πρέπει να υποστεί καμία κακή μεταχείριση από τους συμμαθητές του, ούτε χλευασμό επειδή βίωσε κάτι τέτοιο. Πρέπει να είναι υποστηρικτικό όλο το περιβάλλον στο σχολείο, να τον αγκαλιάσουν για να μπορέσει αυτό το παιδάκι που είδε τον πατέρα του να δολοφονείται να προχωρήσει στη ζωή».

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει μία παρόμοια επίθεση που είχε σημειωθεί προ μερικών ετών στο Αιγάλεω με πυροβολισμούς σε βάρος ποινικού ο οποίος συνοδευόταν επίσης από μικρό παιδί,  καθώς επίσης τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες για δολοφονίες «νονών της νύκτας» (κυρίως την περίοδο 2007-2009) αλλά και σε σχέση με τις διαμάχες Ελλήνων και Αλβανών ποινικών.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την Πέμπτη τουλάχιστον 8-9 ποινικούς που είχαν εμπλοκή σε κυκλώματα ληστειών και εκβιασμών για να εξετασθούν για την υπόθεση.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ακόμη για διάφορα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην οικογένεια του δολοφονημένου 48χρονου, με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, για απειλές σε βάρος συγγενών του, με αντιδικίες για την επιμέλεια του 11χρονου παιδιού του, κλ.π. Μάλιστα προσφάτως είχε σχηματισθεί δικογραφία, από αστυνομικό τμήμα της Αττικής, σε βάρος ιδιωτικού αστυνομικού που φέρεται να παρακολουθούσε στενή συγγενή του 48χρονου, μετά από εντολές - πιθανόν - δικές του.

Χωρίς, όμως, να θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ ότι αυτές οι ενδοοικογενειακές διαμάχες έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του και τις οποίες συνδέουν με νέο κύκλο «εκκαθαρίσεων» στον κόσμο της νύκτας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι ο 47χρονος είχε πυροβοληθεί το 2003 από «αντίπαλό» του στον ποινικό χώρο, ενώ το 2011 του είχε αποδοθεί ηγετικός ρόλος σε ομάδα εκβιαστών με 29 μέλη, όπου είχαν κατηγορηθεί για σχεδιασμούς δολοφονιών, για ξυλοδαρμούς, για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες κ.α.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στην δράση αυτής της συμμορίας συμμετείχαν και αστυνομικοί. Ο 47χρονος είχε φυλακισθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος, προ μερικών μηνών, με περιοριστικούς όρους.

Όπως τονίζει, με τη σειρά του, το «Έθνος», ο 47χρονος επρόκειτο μέσα στις επόμενες ημέρες να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να βρεθεί στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου του Πειραιά. Η δίκη του είχε διακοπεί για τις 17 Μαΐου.

Για την υπόθεση αυτή ο Γρίβας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως με ποινή κάθειρξης 13 ετών και μάλιστα, η υπόθεση αυτή αποτελεί απλώς τμήμα μίας από τις μεγαλύτερες ποινικές δικογραφίες που έχουν ποτέ σχηματιστεί για τα οργανωμένα κυκλώματα της νύχτας που παρείχαν προστασία σε επιχειρηματίες δραστηριοποιούμενους στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αντληθεί από την εν λόγω δικογραφία, οι 217 κατηγορούμενοι συγκροτούσαν τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες άλλοτε δρούσαν αυτόνομα, άλλοτε κατέφευγαν σε συνεργασία ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που είχαν έλθει ακόμη και σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Με πληροφορίες από Έθνος, Βήμα και Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μήπως το παιδάκι πρέπει να αλλάξει σχολείο;Άντε και πες ότι οι δάσκαλοι το "αγκαλιάζουν" το παιδάκι. Να ελέγξουν τις αντιδράσεις των άλλων μαθητών, όμως, είναι αδύνατον.