Δεν αναμένεται τελικά να αποφυλακιστεί σήμερα, Παρασκευή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα προέκυψαν από το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός έχει και άλλη καταδίκη, ενώ η αποφυλάκιση αναμένεται να γίνει μετά την Πρωτομαγιά.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ευρώ, που έχει οριστεί ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του, από «δωρεές φίλων». Η εξέλιξη σημειώθηκε μία ημέρα αφότου οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχαν απορρίψει το αίτημα του πρώην υπουργού για μείωση της εγγυοδοσίας.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού μετατίθεται για τις ημέρες μετά τη Δευτέρα, ενδεχομένως και αρκετά αργότερα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν ζητήματα τόσο με την χρηματική εγγύηση των 200.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για να εξέλθει από τον Κορυδαλλό όσο -και κυρίως- εξαιτίας καταδίκης του για δηλώσεις «πόθεν έσχες» όπου του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5,5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 210.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η καταδίκη αυτή του πρώην υπουργού φαίνεται να μην έχει «τακτοποιηθεί» ώστε να επιτραπεί η αποφυλάκισή του με την καταβολή της εγγύησης που του επιβλήθηκε για την υπόθεση των παράνομων χρημάτων από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TOR M-1.

 

Η πλευρά των νομικών εκπροσώπων του πρώην υπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για τα εξοπλιστικά, υποστηρίζει πως για την τακτοποίηση της χρηματικής ποινής για το «πόθεν έσχες» θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες που «απαιτούν χρόνο».

 

Παράλληλα, από σήμερα μετά το μεσημέρι κάποιες πληροφορίες, τις οποίες δεν σχολιάζουν οι εκπρόσωποι του πρώην υπουργού, αναφέρουν πως ιδιώτης που προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης, φαίνεται να έχει «δεύτερες σκέψεις» μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση της αποφυλάκισης.


Από την πλευρά των συνηγόρων του πάντως εκείνο που προβληματίζει είναι ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα και αν το δικαστήριο κρίνει ανάλογα με το πρωτοβάθμιο και καταδικάσει τον κ. Τσοχατζόπουλο τότε ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί και πάλι στην φυλακή καθώς εξαιτίας της καταδίκης για το «πόθεν έσχες» δεν θα μπορεί το δικαστήριο να εφαρμόσει τις διατάξεις για προσωρινή απόλυση.

 

Σημειώνεται πως πέρα από την εγγύηση, το δικαστήριο έχει ορίσει για την αποφυλάκιση του τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της ΑΤ και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr