Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο

Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Σε τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου στη Λέσβο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 16 νεκρούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί της Δευτέρας ανετράπη πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 25 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωvτανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλέξει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία από τις γυναίκες που διασώθηκαν (σ.σ. η άλλη, η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από ακτή που βρίσκεται απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστη αιτία. Η ίδια γυναίκα ήταν που ενημέρωσε τις αρχές για τον αριθμό των επιβαινόντων. 

Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να προκλήθηκε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM