Στο λιμάνι της Κεφαλονιάς ρυμουλκείται σκάφος με 38 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι της Κεφαλονιάς ρυμουλκείται σκάφος με 38 πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς και ρυμούλκησης του ιστιοφόρου σκάφους, που μεταφέρει 38 πρόσφυγες και μετανάστες. Το σκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το πρωί του Μ. Σαββάτου. 

  

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος θα φτάσει στο λιμάνι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όπου ασθενοφόρα και ιατροί θα περιμένουν τους μετανάστες και πρόσφυγες για να εξακριβώσουν την κατάσταση της υγείας τους.


Στη συνέχεια, θα φιλοξενηθούν στο 1ο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου, σε ένα χώρο που ήδη ετοιμάζεται από τους προσκόπους. Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως στο σκάφος βρίσκονται 13 μικρά παιδιά, που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στο νησί μας όσο χρειαστεί για τις τυπικές διαδικασίες, σε αυτό το διάστημα θα προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιστροφής».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM