Τσουχτερό πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε ΙΧ που επιβαίνουν παιδιά

Τσουχτερό πρόστιμο για όσους καπνίζουν σε ΙΧ που επιβαίνουν παιδιά Facebook Twitter
4

Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που αφορά σε όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Από την απαγόρευση αυτή και τις ποινές δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα. Η ρύθμιση δεν εξαιρεί οχήματα στα οποία ο καπνιστής δεν είναι ο οδηγός.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόστιμο διπλασιάζεται ανεβαίνοντας στα 3 χιλ. ευρώ, αν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο γίνεται χρήση καπνού είναι δημόσιας χρήσης.

Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για ένα μήνα, έστω κι αν δεν ήταν ο οδηγός που διέπραξε την παράβαση..

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος.

Επιβάλλεται και η απαγόρευση ατμίσματος και σε άλλους δημόσιους χώρους ενώ οι παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν ποινές και κυρώσεις.

Το υπουργείο Υγείας προαναγγέλλει και έκτακτους ελέγχους που θα γίνονται σε καταστήματα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Οι μηχανισμοί θα ενεργοποιούνται άμεσα με την καταγγελία.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ