Παρουσία ΛΟΑΤ αστυνομικών από τουλάχιστον 14 κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί το φετινό Athens Pride στις 10 Ιουνίου.

 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι ξένοι αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην πορεία για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, προκειμένου να στηρίξουν τους Έλληνες συναδέλφους τους και να μεταφέρουν το μήνυμα μιας αστυνομίας ανοιχτής, που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τις διακρίσεις, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το Σώμα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την απόφαση για συμμετοχή έλαβε η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤ Αστυνομικών (EGPA) που είναι μια οργάνωση-ομπρέλα δεκαπέντε ενώσεων ΛΟΑΤ αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

 

Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία της δημιουργίας και στη χώρα μας ένωσης αστυνομικών με αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από απόφαση που πήρε τον  Αύγουστο η γενική συνέλευση της EGPA στο Άμστερνταμ και ανέθεσε στο μέλος της, τον αξιωματικό Μιχάλη Λώλη, να τη φέρει εις πέρας. Η υπό σύσταση Ένωση ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

 

Ο κ. Μιχάλης Λώλης, που υπηρετεί ως υπαστυνόμος στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας και αποτελεί Εθνικό Εμπειρογνώμονα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση της αστυνομίας, δεν κατάφερε να πάρει άδεια για να συμμετάσχει με στολή, ενώ συμμετείχε στα συνέδρια με δικά του έξοδα, αν και οι αστυνομίες των άλλων κρατών θέτουν υπό την αιγίδα τους τους εκπροσώπους των χωρών τους.

 

«Πολλοί φοβούνται ότι εκθέτω την Αστυνομία με τις δράσεις μου αυτές, ότι δεν είμαι καλός αστυνομικός. Είμαι όμως πολύ καλός στη δουλειά μου, αγαπώ την Αστυνομία και θέλω απλά με ό,τι κάνω να γίνει καλύτερη. Δεν είμαι άλλωστε ο μόνος γκέι αστυνομικός στην ΕΛ.ΑΣ. Γνωρίζω ήδη πάρα πολλούς, το ποσοστό των γκέι αστυνομικών δεν είναι μικρότερο από αυτό στην κοινωνία, θα έλεγα ότι είναι και μεγαλύτερο. Αναγκάζονται όμως, λόγω των συνθηκών, να λένε ψέματα, να κρύβονται, φοβούμενοι συντηρητικές και ομοφοβικές αντιδράσεις», δηλώνει ο κ. Λώλης.

 

»Ενας επαγγελματίας αστυνομικός, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Σώματος, οφείλει, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, να σέβεται πλήρως τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διαταγές της Υπηρεσίας» σημειώνει επίσης μεταξύ άλλων, ο κ. Λώλης στην «Εφ.Συν.», εκπροσωπώντας την EGPA.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr