Στη Σούδα πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο με το ψευδώνυμο «εκδικητής»

Στη Σούδα πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο με το ψευδώνυμο «εκδικητής» Facebook Twitter
3

Στη ναυτική βάση της Σούδας και ειδικότερα στην προβλήτα του νατοϊκού αγκυροβολίου Μαραθίου κατέπλευσε το πρωί το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush».

 

Το πλοίο «μπήκε» στο λιμάνι συνοδεία τριών ρυμουλκών και θα παραμείνει στα Χανιά για 4 ημέρες, προκειμένου να ανεφοδιαστεί αλλά και για λόγους αναψυχής του πληρώματος όπως ήδη έχει ενημερώσει τις τοπικές Αρχές ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Κόλινς.

Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.

Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.

Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60Η.

 Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εκδικητης[Avenger],ηταν ο τυπος αεροσκαφους που πετουσε ο Μπους στον 2ΠΠ.Το Avenger ειναι γνωστο απο την περιφημη Πτηση 19, οπου 5 αεροσκαφη εξαφανιστηκαν πανω απο το Τριγωνο των Βερμουδων.