Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, προσδιόρισε σήμερα τη Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του επίμαχου θέματος της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

 

Η Β. Θάνου είχε αναβάλει πρόσφατα τη σύγκλιση της Διοικητικής Ολομέλειας, αναφέροντας ότι η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, δεν ήταν έτοιμη.

 

Παράλληλα, για τις 8 Φεβρουαρίου έχει συγκληθεί από την Ξένη Δημητρίου και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα, μετά από αίτημα 15 εκ των 17 αντεισαγγελέων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Σημειώνεται ότι έχει σημειωθεί σωρεία αντιδράσεων για την πρωτοβουλία της Β. Θάνου σχετικά με την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών, και οι επικρίσεις θέτουν θέματα συνταγματικής τάξεως. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έχει επισημάνει ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών. «Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια», είχε τονίσει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr