«Για αθλιότητες της εταιρείας "Καρυπίδης ΑΒΕΕ" (πρώην Αρβανιτίδης) σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίες συνεχίζονται» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, με αποκορύφωμα, όπως αναφέρει, «τη χθεσινή εκβιαστική κίνηση της εταιρείας σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη».

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «εκεί οι υπεύθυνοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν 10 μήνες και, με την απειλή της δήθεν πτώχευσης της εταιρείας (ποιος θα τολμήσει να αποδεχτεί πτωχευτική διαδικασία άραγε;), απαίτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται μείωση κατά 50% των χρωστούμενων από την εταιρεία δεδουλευμένων (δηλαδή να τους υπεξαιρέσουν πέντε μήνες δουλειάς) και, επίσης να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση που φτάνει στο 40% των αποδοχών τους».

 

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν και να μην υπογράψουν κανένα "χαρτί" υποταγής και ομηρίας στις αθλιότητες της απόλυτα παραβατικής εταιρείας».

 

«Όπως είναι γνωστό»- τονίζει το υπουργείο Εργασίας -«το ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης έδωσε προθεσμία πέντε ημερών στην εταιρεία, για να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, πριν προχωρήσει στις νόμιμες διοικητικές κυρώσεις. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, εκτός από τα δεδουλευμένα 10 μηνών, χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία στις επόμενες ημέρες θα καταλάβει με πολύ έντονο και εκκωφαντικό τρόπο την παρέμβαση της Πολιτείας».

 

«Επισημαίνουμε ότι καμία προσπάθεια δήθεν εξυγίανσης δεν θα επιτραπεί να γίνει σε βάρος των εργαζομένων, παρά μόνο μέσα από την προστασία των δικαιωμάτων τους, των θέσεων εργασίας και της αποπληρωμής των δεδουλευμένων» αποσαφηνίζει το υπουργείο Εργασίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr