Ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Facebook Twitter

 

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην Ακαδημίας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς.

Λόγω της πορείας, κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο. Ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 15:00 και ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 16:30.

Σημειώνεται ότι σε διαδηλώσεις καλούν στις 5 και στις 6 το απόγευμα, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.


Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM