Αθωωτική απόφαση εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τους έξι συγκατηγορούμενούς του, στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

 

Δικαστές και ένορκοι, μετά από πολύμηνη διαδικασία και με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, «έκλεισαν» με απαλλακτική ετυμηγορία την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού, που είχε σταλεί μέσα σε γλάστρα στο σπίτι του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στις 15 Ιουνίου 2012. Για αυτή την ενέργεια είχε θεωρηθεί ηθικός αυτουργός ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ως αυτός που είχε δώσει την εντολή για τη βομβιστική επίθεση στον Α. Ανδρεαδάκη, έναντι ποσού 50.000 ευρώ. Πάντως, το θύμα της επίθεσης, με δήλωσή του το 2014 προς την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αναφέρει πως ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη λόγω προβλημάτων υγείας, και πέντε συγκατηγορούμενούς του, ενώ για έναν κατηγορούμενο ήταν κατά πλειοψηφία 4 προς 3 σε ό,τι αφορά κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονταν.

 

Ο Μάνος Ροδοσάκης, ένας από τους συνηγόρους του Λ. Λαυρεντιάδη, μετά την αθώωση του εντολέα του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια. Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέα μας από κοινού με τους άλλους δυο συνηγόρους του κ. Λαυρεντιάδη, τους κκ Νίκο Κωνσταντόπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα, όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».

 

Σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις για τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank, αλλά και για δάνειο που είχε λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr