Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο Facebook Twitter
2

«Με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάσουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί» αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ένταση και τα μικροεπεισόδια, που σημειώθηκαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Το γραφείο πόλης της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ορισμένα άτομα ενοχλήθηκαν όταν μέλη της νεολαίας ανήρτησαν, απέναντι από το σχολείο, πανό και άρχισαν να διανέμουν φυλλάδια, θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά των προσφύγων που εντάχθηκαν στο σχολείο. «Μας απείλησαν ότι αν δεν κατεβάσουμε το πανό θα μας δείρουν. Δε δίστασαν μάλιστα την ίδια ώρα που εγκαλούσαν ότι τους παίρνουμε το χώρο, να μας προπηλακίσουν και να χτυπήσουν ορισμένους από εμάς» αναφέρει ότι η ανακοίνωση και κάνει λόγο ότι για «μίσος και μισαλλοδοξία» και για «κρούσματα ξενοφοβίας», που αναπτύσσονται διαρκώς στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

«Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δημιούργησε η ελληνική κοινωνία δε θα διαρραγεί από τέτοιες φωνές» επισημαίνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για να νικήσει η αλληλεγγύη απέναντι στην ξενοφοβία, η ανθρωπιά απέναντι στο μίσος και καταλήγει, το φώς απέναντι στο σκοτάδι και καταλήγει: «με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάσουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί».

 Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή όταν η ένταση εκτονώθηκε, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
τωρα που τους τελειωσε το αντιμνημονιο βρηκαν λογο μισθοδοσιας και αυτοι,...αν δεν υπηρχαν οι προσφυγες και μεταναστες θα αναγκαζονταν να τους εφευρουν.
Νομίζω πως στο βάθος δεν ενοχλούν τα παιδιά. Άλλωστε δεν θυμάμαι να είχαν γίνει τέτοια επεισόδιο για τα παιδιά από την Αλβανία. Αν η χώρα δεχόταν στον έδαφος της μόνο πρόσφυγες και όχι κάθε καρυδιάς καρύδι από Αλγερία, Νιγηρία, Πακιστάν, κ.τ.λ...η στάση όλων θα ήταν διαφορετική. Νομίζω γι'αυτό δημιουργούνται τετοια φαινομενα, γιατι το μηνυμα της αλληλεγγύης εύκολα παρερμηνεύεται σε "έλατε όλοι στο ξεφραγο αμπέλι μας".Πόσο μάλλον όταν στην παρούσα φάση τα σταφύλια δεν φτάνουν ούτε για εμάς πια.