Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς

Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας στους δικαστικούς Facebook Twitter
15

Την επιστροφή του 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και στους συνταξιούχους δικαστικούς αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1147/2016, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους.

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, αυτή ελήφθη στo πλαίσιο της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών που τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Η Ελλάδα χρεοκόπησε στα καλά καθούμενα. Δεν είχε πολέμους, καταστροφές κλπ, όπως σε άλλες εποχές. Από την κακοδιοίκηση και την αδικία των κρατούντων. Βέβαια, μέχρι πρότινος, τις εξόφθαλμες σπατάλες τις κάλυπτε με τον ξέφρενο εξωτερικό δανεισμό. Έτσι ήταν και οι φόροι ελαφρύτεροι. Τώρα που έκλεισε η στρόφιγγα του εξωτερικού δανεισμού, με απάνθρωπη φορολογία και τρώγοντας τις σάρκες των πολιτών της, επιβιώνει το πολιτικό σύστημα και ένας όλο και πιο στενός κύκλος γύρω από αυτό, ο κεντρικός πυρήνας του κράτους. Ο νέοι μετανάστες φεύγουν, με μια μεγάλη ειδοποιό διαφορά, από τους παλιούς. Δεν έχουν νόστο. Μην ακούτε αυτά που λέγονται. Πολλοί, έχω γνωστούς και συγγενείς, ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. Νιώθουν την κοροϊδία και ρίχνουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ. Με απέχθεια. Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας, στην οποία την οδήγησε πρωτίστως η Ελίτ της. Διότι ο Σόιμπλε, καλή του ώρα, έχει πολλές φορές επισημάνει ότι η αποτυχία της Ελλάδας οφείλεται σε αποτυχία της ελίτ της. Ελίτ πάντα υπάρχει. Αλλά έχει αίσθηση της θέσης της στη χώρα και στον κόσμο, άρχει, αρμέγει, αλλά σε σκοτώνει το γάιδαρο. Η Ελληνική Ελίτ είναι αφόρητα αυτοαναφορική και κακοδιαβασμένη, με εμμονές και αγκυλώσεις που δε συνάδουν με το σύγχρονο κόσμο. Μόνη μας σωτηρία, κατά τη γνώμη μου, είναι η παντελής υπαγωγή στην Ευρωπαϊκή ελίτ. Μη μας παρασύρουν δήθεν πατριωτισμοί. Οι περισσότεροι από εμάς, θα κάνουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, ίσως και σε καλύτερες συνθήκες. Η Ελληνική Ελίτ πρέπει να εκπαραθυρωθεί και αυτός είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος.
ΚΛΑΙΩ ΑΠ' ΤΑ ΓΕΛΙΑ, ΚΛΑΙΩ ΟΜΩΣ!!!!!!Επόμενο "παρορμητικό κι εντελώς ανυστερόβουλο" δωράκι προς τη δικαστική εξουσία:- 56 παρθένες (τεκνά αν πρόκειται για δικαστίνες), - κάμπριο πολυτελές όχημα τουλάχιστον 3000 κ.εκ. (μάρκα συζητήσιμη).- 5 μέρες σε πριβέ ατόλη του Ειρηνικού με κωφάλαλο σεφ.- ισόβια συνδρομή στην Αυγή, συνοδευόμενη από εγκωμιαστικά άρθρα για το δικαστικό σώμα και την προσφορά του στους Βαλκανικούς Πολέμους.Συγγνώμη αδέρφια, πέρα απ' την πλάκα, έχετε καταλάβει τι ακριβώς γίνεται πλέον ή το παίζετε ζόμπι; Οι τύποι της κυβέρνησης, αφού έταξαν ό,τι έταξαν στις δεύτερες εκλογές στο λαουτζίκο και κατάφεραν να μείνουν επάνω, άναψαν μια λαμπάδα μεγέθους μπαομπάμπ μπρος στο κάδρο του Λένιν, κι άρχισαν να ελέγχουν 1-1 τις εξουσίες και τους δημόσιους φορείς που επί χρόνια λυμαίνονταν οι άλλοι της Μεταπολήστευσης. Επόμενη στάση: Δικαιοσύνη!!!Σού λέει η Αριστερή Συμμορία: "κοτζάμ ηθικό πλεονέχτημα και να πάει χαμένο; Κρίμας! Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι λίιιιγο πιο τυφλή όταν θα πρόκειται για τα δικά μας άπλυτα. Τι δηλαδή, κι οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν, ε, ε, ε;;;;"ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ, Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΧΙΤΟ!!!!!
Πέρα απο το ηθικό πού δεν χωράει πλέον άλλα σχόλια...,οσο σκέφτομαι τι πληρώνω σε αυξημένες κρατήσεις και έμμεσους φόρους φέτος, το ακόμα χειρότερο σε φορολογία 2017 και βλέποντας αυτην την εικόνα ,ντρέπομαι που κατοικώ αυτη τη χώρα
Επιτέλους οι αδικίες αποκαθίστανται.Επιτέλους ζούμε σε ένα κράτος δικαίου που οι δικαστικοί θα πάρουν πάλι αναδρομικά, αύξηση, επιστροφή.Εμείς σαν ελεύθεροι επαγγελματίες προκαταβολή φόρου!, οι χαμηλοσυνταξιούχοι ΕΚΑΣ δεν και οι φτωχοί δημόσιοι λειτουργοί-επάγγελμα κάνουμε εμείς μόνο-25% επιστροφή.Παρακαλώ κάποιο από τα βόρια να πάρει τηλέφωνο τώρα και να το μαζέψουν!!!
Φυσικα το ευκολο ερωτημα ειναι γιατι δεν αυξησαν το φορο στους βουλευτες αντι να τον μειωσουν στους δικαστες.Εινια ντροπιαστικο ΠΦΑ ωστε οι ανεργοι να πληρωνουν τους πλουσιους βουλευτες και δικαστικους.Και ειναι τελειως απαραδεικτο να ισχυριζονται οτι οι Βουλευτες δεν εχουν μεγαλο μισθο οταν ειναι ολος αφορολογητος.Το μισθο των βουλευτων για να το παρεις καθαρα πρεπει να εχεις μισθο 10.000Ε το μηνα.
γιατι ετσι εχουν ψηφισει. Και δεν ειναι εκπτωση. Απλα εχουν αφορολογητο εισοδημα.Παιρνουν 5.000 το μηνα ή και παραπανω και ανι να παιρνουν 10.000Ε μικτα που θα ακουγοταν προκλητικο παιρνουν 7.000Ε και ακουγονται φτωχαδακια.ΠΦΑ my ash
Που είδατε εσείς τη διαπλοκή και την εξαγορά δικαστικών; Απλά αποκαθίστανται αδικίες.Αλλά και έτσι να 'ναι, έλα μωρέ, σιγά το σημαντικό θεσμό που θέλει να είναι και ανεξάρτητος. Και στο κάτω-κάτω οι άλλοι έχουν για αρχηγό έναν που τον λένε Κούλη και είναι φιλελέρας.