Με τουλάχιστον 21 μίλια έτρεχε ο χειριστής του ταχύπλοου - Ο αδελφός καπετάνιου της λάντζας λέει πως δεν οδηγούσε αυτός

Με τουλάχιστον 21 μίλια έτρεχε ο χειριστής του ταχύπλοου - Ο αδελφός καπετάνιου της λάντζας λέει πως δεν οδηγούσε αυτός Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ψηφιακά επεξεργασμένη /ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
1

Ο 77χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια, ενώ ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση ο κατηγορούμενος έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα, στο στενό όπου έγινε η τραγωδία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε ταχύτητα «αδιανόητη». Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει κανείς με ταχύτητα».

Δήλωσε επίσης ότι το θαλάσσιο πέρασμα από την Πέρδικα στη Μόνη επιχειρούν να το περάσουν κολυμπώντας ακόμη και κολυμβητές. «Δεν το συνιστώ είναι ανεύθυνο» επισήμανε ο υπουργός στον ΣΚΑΙ.«Η Πολιτεία και όλοι μας είμαστε υπόλογοι όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά περιστατικά» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η προεργασία για τις αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας είχε ξεκινήσει πριν το ναυτικό δυστύχημα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι επανεξετάζεται όλο το πλαίσιο αδειοδότησης της ικανότητας κυβέρνησης σκάφους από οποιονδήποτε παίρνει άδεια, υπογραμμίζοντας πως «δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει άδεια για τη μικρή ιπποδύναμη». Από μια ηλικία και μετά η ικανότητα του οδηγού πρέπει να ελέγχεται ανά έτος, όχι ανά τριετία» τόνισε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, βέβαιος ότι ο 77χρονος δεν είναι ο δράστης του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, δηλώνει ο αδελφός του νεκρού καπετάνιου της λάντζας.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ καταγγέλλει μάλιστα ότι ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του, σημειώνοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ο δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε στον σταθμό μας μια από τις επιβάτες της λάντζας την προηγούμενη ημέρα το ίδιο ταχύπλοο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο ίδιο ακριβώς σημείο της τραγωδίας.

Με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ/ skai.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ειμαι περιεργος τι συνεχεια θα υπαρξει σε αυτην την τραγωδια.Ειναι ευλογες οι υποψιες οτι ο ηλικιωμενος καλυπτει καποιον αλλον,τον πραγματικο χειριστη του σκαφους.Με την λογικη,μαλλον, του"εμενα τι θα μου κανουνε,ειμαι 77 ετων.Και φυλακη να μπω θα αποφυλακισθω γρηγορα για λογους υγειας".Το θεμα ειναι,ομως,αλλου.Καποιος,με απολυτη ανευθυνοτητα ,σκοτωσε και ακρωτηριασε ενα σωρο ανυποψιαστους ανθρωπους,ακομη και παιδια.Και,στην συνεχεια,η μονη σκεψη του,το μονον μελημα του,ηταν πως θα αποφυγει τις συνεπειες αυτου που εκανε.Εφυγε απο το σημειο της τραγωδιας ,πηγε σπιτι του,συνεννοηθηκε προφανεστατα με τον "σουπερ επωνυμο"δικηγορο του,κατεστρωσε την στρατηγικη του,και ξεκινησε να την εφαρμοζει.Ακουγοντας δε τον κ.Λυκουρεζο ,τον εν λογω δικηγορο,να κανει δηλωσεις,αντεληφθην οτι η στρατηγικη της υπερασπισης θα εχει και αλλες"ουρες"πισω της.Στο μεταξυ,ομως,αθωοι μεταξυ των οποιων και παιδια εχουν χασειι την ζωη τους.Αλλοι εχουν τραυματισθει βαρυτατα.Χωρις κανενα απολυτως λογο περαν της παντελους αδιαφοριας ενος "ανθρωπου" για τους αλλους.Ο οποιος "ανθρωπος"και συνεχιζει στο ιδιο"μηκος κυματος".Και ισως και να τα καταφερει να μην υποστει καμμια "συνεπεια του νομου",αν και εχει "κλεισει"ενα σωρο σπιτια.Δεν ξερω τι θα γινει ,τελικα.Ξερω ομως τι θα εκανα εγω εαν ειχα χασει τον αδελφο μου,το παιδι μου,η το εγγονι μου,με αυτον τον φρικτο τροπο.Και αν εβλεπα στην συνεχεια αυτους τους "χειρισμους"απο τον υπαιτιο.Μονον που,φυσικα,δεν μπορω να το πω, η να το γραψω, δημοσια.