Πάνω από 57 χιλιάδες οι πρόσφυγες στη χώρα

Πάνω από 57 χιλιάδες οι πρόσφυγες στη χώρα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σε 57.113 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

 Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν μόλις δύο (στη Χίο). Συνολικά οι πρόσφυγες που παραμένουν στα νησιά ανέρχονται σε 8.197.

 Στην Αττική φιλοξενούνται 14.830 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.155 και στη νότια Ελλάδα 283.

 Στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 26.139, ενώ 5.509 άτομα διαμένουν σε δομές και χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

 Με τη μετακίνηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδιασμού για το προσφυγικό, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Σε δεύτερη φάση η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον δώδεκα κέντρων φιλοξενίας στην κεντρική Ελλάδα και στην ανακατασκευή των δομών στο Κουτσόχερο Λάρισας, τον Κατσικά Ιωαννίνων και τη Ριτσώνα Εύβοιας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM