Πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, πρώην υποδιοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, πρώην κομματάρχης (του κόμματος "Δεξιά - Νέο Δεξιό Κόμμα) με ισχυρές γνωριμίες και συζητήσεις με πρόσωπα του εγχώριου πολιτικού βίου, ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του στα εκδοτικά πράγματα της χώρας, είχε φτάσει στο σημείο να θεωρείται φαινόμενο.

 

Κυρίως, για τους τρόπους -αδιαφανείς ως επί το πλείστον- με τους οποίους φρόντιζε να εξασφαλίζει κρατική διαφήμιση και διαφήμιση από τις Τράπεζες, εντελώς αναντίστοιχη με το μέγεθος των επιχειρήσεών του.

 

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της "Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε" και εκδότης αρκετών εφημερίδων χαμηλής κυκλοφορίας, όπως η "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", οι «24 ΩΡΕΣ», η «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», η «Αθλητική Ημέρα», καθώς και η εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ». Το σύνολο των εφημερίδων του, με πωλήσεις λιγότερες των 1.000 φύλλων την ημέρα έκαστη, είχε δημιουργήσει απορίες και αντιδράσεις αναφορικά με το μερίδιο κρατικής και Τραπεζικής διαφήμισης που απολάμβανε. 

 

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το όνομα του κάποτε νεαρού, που ξεκίνησε από άμισθος ρεπόρτερ, απασχόλησε την κοινή γνώμη: ο διορισμός του στη θέση του υποδιοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου - θέση που μέχρι τότε 

καταλάμβανε ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κωνσταντίνος Μπάλλας - με την έγκριση του τότε υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, δημιουργεί σχόλια και αντιδράσεις. Τότε, ο ίδιος και προκειμένου να φύγει από το "κάδρο" των όποιων σχολίων, είχε γνωστοποιήσει ότι στη θέση παραμένει για συναισθηματικούς λόγους (λόγω του προβλήματος κάποιου συγγενή του) και δωρίζει τον μισθό του στο ίδρυμα...   

 

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2016, ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε συλληφθεί από άντρες του σώματος δίωξης εκβιαστών μαζί με 2 ακόμη δημοσιογράφους με την κατηγορία των εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, καθώς και πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Τότε ο εκδότης είχε αρνηθεί - και μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια - κάθε εμπλοκή στην υπόθεση εκβιασμών πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών και με τις έρευνες τότε να βρίσκονται σε εξέλιξη. 

 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη προεκλογικά, όταν βρέθηκε καλεσμένος σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ και είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του τότε προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο debate των πολιτικών αρχηγών στην κρατική τηλεόραση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr