Τραγική ιστορία στα Τρίκαλα: Έμεναν για μήνες στο σπίτι μαζί με το νεκρό πατέρα τους

Τραγική ιστορία στα Τρίκαλα: Έμεναν για μήνες στο σπίτι μαζί με το νεκρό πατέρα τους Facebook Twitter
1

Μία ασύλληπτη οικογενειακή ιστορία ήρθε στο φως το βράδυ της Παρασκευής, στα Τρίκαλα.

Όπως αναφέρει το τοπικό site  trikalavoice.gr, μία οικογένεια (σ.σ. η γυναίκα και τα δύο παιδιά) διέμενε για μήνες στο ίδιο σπίτι με το σώμα του νεκρού πατέρα τους, ενός 75χρονου συνταξιούχου καθηγητή.

Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν οι γείτονες, θορυβημένοι από την έντονη δυσοσμία που ερχόταν από το σπίτι, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων που πήγαν εκεί, διαπίστωσαν ότι η σύζυγος του εκλιπόντος και τα δύο τους παιδιά ζούσαν κανονικά εδώ και τρεις μήνες (σ.σ. ο θάνατος του πατέρα υπολογίζεται στις αρχές Φλεβάρη) στο ίδιο σπίτι μαζί με τη σορό του άντρα.

Της συνθήκες της υπόθεσης εξετάζει η Αστυνομία, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο ανήλικα κορίτσια της οικογένειας (11 και 13 χρονών αντίστοιχα) μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως το «Χαμόγελο του Παιδιού», με ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο ανήλικα κορίτσια.

Στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός αναφέρει:

«Άλλη μια τραγική ιστορία για την οποία "Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε ειδοποιήσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015

Από δημοσιεύματα διαβάζουμε για την τραγική ιστορία δύο ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα που έμεναν για μήνες στο σπίτι τους με την μητέρα τους και τον νεκρό πατέρα τους.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών, καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια», καταλήγει  η ανακοίνωση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ