Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ξαφνικά, σήμερα το πρωί, την παραίτησή του ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πλέον αστυνομικός διευθυντής Χίου φέρεται να δήλωσε στο στενό του περιβάλλον ότι «έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό πρόβλημα».

 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης υπέβαλλε την παραίτησή του, υπό το βάρος των εξελίξεων, αν και επισήμως επικαλείται προσωπικούς λόγους που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Σύμφωνα με το politischios.gr, παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον μεταπείσουν η απόφασή του είναι οριστική κι έτσι αυτό που τυπικά απομένει είναι η παραίτησή του να γίνει αποδεκτή. Μέχρι τότε θα τελεί εν αδεία ενώ στη θέση του θα βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αυγερινός. 

 

Στη Χίο χθες και σήμερα το πρωί έφτασαν ξαφνικά  δυο βάρκες με 99 πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν, στο νησί. Στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου οι αφίξεις παρέμειναν μηδενικές.

 

 Εγκλωβισμένοι στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα χοτ σποτς των τριών νησιών, ζουν σήμερα 6921 άτομα. Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3655. Στη Χίο 2374 και στη Σάμο 892.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr