Έτοιμος να φύγει ο ομογενής επενδυτής του γκολφ Αφάντου

Έτοιμος να φύγει ο ομογενής επενδυτής του γκολφ Αφάντου Facebook Twitter
1

Έτοιμος να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την επένδυση και αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κ. Αγγελιάδης.

 «Αν αναθεωρηθούν τα σχέδια για την αξιοποίηση του Γκολφ και με καλέσουν να υπογράψω, δεν θα το κάνω. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο επενδυτής δεν είναι βλάκας για να πάρει ό,τι του δώσουν. Δεν σηκώνει εμπλοκή με την αρχαιολογία σε μια τέτοια επένδυση», τόνισε σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου ο 74χρονος επιχειρηματίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του dimokratiki.gr.

 «Δεν δέχομαι για μια επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ να δημιουργούνται τέτοια θέματα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ξοδέψει ήδη περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ σε μελέτες, να έχουμε καταβάλει μια εγγυητική ύψους δύο εκατ. ευρώ περίπου και σήμερα να μας λένε ότι το ακίνητο το οποίο βγάλαμε στο διαγωνισμό είναι αρχαιολογικός χώρος. Αν δεν ρυθμιστεί το όλο θέμα εγώ θα ζητήσω να μου επιστραφεί η εγγυητική επιστολή και θα προσφύγω στα δικαστήρια με αγωγές αποζημίωσης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου», είπε επίσης.

«Η Αρχαία Ολυμπία έχει συνολικό εμβαδόν 300 στρεμμάτων και η δόμηση πέριξ αυτής δεν περιορίζεται. Στη Ρόδο 10.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικός χώρος λόγω της ύπαρξης 200 στρεμμάτων χώρου που είχε χαρακτηριστεί αρχαιολογικός στο Ερημόκαστρο μετά την αναθεώρηση που έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού».

«Δεν υπάρχει εξήγηση για την απόφαση που εκδόθηκε. Δεν στηρίζεται πουθενά. Εγώ δεν είμαι ο Λάτσης, που θέλει να αξιοποιήσει το Ελληνικό, ούτε η Fraport που θέλει τα αεροδρόμια. Είμαι ένας μετανάστης από τα Δωδεκάνησα που θέλει να επενδύσει στον τόπο του. Έχω έτοιμο ένα master plan για την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου, προϋπολογισμού δαπάνης 400 εκατ. ευρώ περίπου».

«Δεν πρόκειται για ένα έργο, που έχει ως σκοπό να συναγωνιστεί τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Ρόδου, δεν είναι μια επένδυση all inclusive, που ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θα δέσμευε τους επισκέπτες του Γκολφ εντός των εγκαταστάσεων που θέλουμε να ανεγείρουμε. Πρόκειται για μια επένδυση που απευθύνεται σε τουρίστες υψηλών βαλαντίων, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα τονώσουν συνολικά την τοπική αγορά. Πρόκειται εξάλλου για τουρίστες που δεν θα έλθουν στο νησί της Ρόδου για να παίξουν γκολφ τον Αύγουστο με την ζέστη, αλλά ολόκληρο το χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο ότι η αξιοποίηση των Αφάντου θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί.


Στην ίδια συνέντευξη, ο Μερκούριος Αγγελιάδης εξηγεί ότι το ενδιαφέρον του για το Γκολφ Αφάντου χρονολογείται τουλάχιστον από το 1993, όταν είχε απευθύνει, από κοινού με άλλους δύο υποψήφιους συνεταίρους, επιστολή στην τότε κυβέρνηση. Αλλά «δεν μας δόθηκε απάντηση τότε, χωρίς να ξέρουμε, μάλιστα, τον λόγο. Ανάλογα αιτήματα είχαμε κάνει και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Ο καιρός πέρασε και πριν από δύο χρόνια, ενώ πέρασα από την Ρόδο επιστρέφοντας από την Ιερουσαλήμ, όπου είχα μεταβεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενημερώθηκα για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ -και η συνέχεια είναι γνωστή».

Την ίδια ώρα ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνουν ότι η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά, εξέδωσαν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στα Δωδεκάνησα, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Ροδο.

Η επένδυση στο γκολφ Αφάντου θα προχωρήσει κανονικά προς όφελος του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας, τονίζουν, στην  κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Καματερός, οι οποίοι επισημαίνουν πως «η άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, θέτει τέλος στην παραπληροφόρηση και στην "κοντόφθαλμη" και εν μέρει αντιφατική αντίδραση της αντιπολίτευσης για το θέμα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «η πράξη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, ουδόλως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει και τούτο διότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται την ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης, αλλά την παρακολούθηση των εργασιών από την αρχαιολογική υπηρεσία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από αρχαιολογικής πλευράς…<…>… Η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή».

«Η κυβέρνηση, με την απαιτούμενη σοβαρότητα» αναφέρουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύει έμπρακτα την αποφασιστικότητά της να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της για την επένδυση στο "Γκόλφ Αφάντου", που θα το αναδείξει σε σημαντικό αναπτυξιακό πόλο της Ρόδου».

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Δωδεκανησιακή κοινωνία, ότι η επένδυση στο «Γκολφ Αφάντου» θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις με τη σωστή διαδικασία, με περιβαλλοντική ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα γίνει με όρους βιωσιμότητας, με τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος του συνόλου της Ροδιακής κοινωνίας» καταλήγουν στη δήλωσή τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια