ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Google τιμά την επέτειο της γέννησης του Σίγκμουντ Φρόιντ με ένα doodle

H Google τιμά την επέτειο της γέννησης του Σίγκμουντ Φρόιντ με ένα doodle Facebook Twitter
0

Σήμερα το Google αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα της Ψυχανάλυσης και έναν από τους σπουδαιότερους στοχαστές του 20ου αιώνα, τον τον Σίγκμουντ Φρόυντ.

Ο Φρόυντ (Sigmund Freud) γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1856 στο Πρζίμπορ (Φράιμπεργκ) της Μοράβιας και θεωρείται ο βασικός θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας.

Σπούδασε ιατρική στη Βιέννη. Μαθητής του περίφημου Γάλλου νευρολόγου Σαρκό στη Σαλπερτιέρ (1885-86), επιστρέφει στη Βιέννη και αρχίζει να ασκεί το επάγγελμά του σε συνεργασία με τον Μπρόιερ (1895-1897), χρησιμοποιώντας την ύπνωση για τη διερεύνηση του ψυχικού κόσμου των ασθενών του.

Η θεμελίωση της θεωρίας του για τις ψυχικές παθήσεις και την τεχνική της ψυχανάλυσης συναντά την εχθρότητα όλου του ιατρικού κατεστημένου. Ωστόσο η πελατεία του πληθαίνει καθημερινά και βρίσκει οπαδούς στη νεώτερη γενιά ιατρών.

H Google τιμά την επέτειο της γέννησης του Σίγκμουντ Φρόιντ με ένα doodle Facebook Twitter

Το 1938, μετά την κατάληψη της Αυστρίας απ' τους ναζιστές, καταφεύγει στο Λονδίνο με την κόρη του Άννα. Υποφέρει από καρκίνο του λάρυγγα. Ενώ εργάζεται πάνω σε μια ψυχαναλυτική μελέτη για τον "Χίτλερ και το Ναζισμό", μια προσβολή τον ρίχνει καταγής και εκπνέει τη νύχτα της 23ης προς την 24η Σεπτεμβρίου 1939.

Στα σημαντικότερα έργα του Φρόιντ περιλαμβάνονται: «Μελέτες για την υστερία», 1895, «Η ερμηνεία των ονείρων», 1900, «Μελέτη για τα όνειρα», 1901,«Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής», 1901, «Τρία δοκίμια για τη θεωρία της σεξουαλικότητας», 1903, «Τοτέμ και ταμπού», 1913, «Εισαγωγή στην ψυχανάλυση», 1916, «Το εγώ και το εκείνο», 1923, «Νεύρωση και ψύχωση», 1924, «Αναστολές, συμπτώματα και άγχος», 1926, «Η αρρώστια του πολιτισμού», 1930, «Η γυναικεία σεξουαλικότητα», 1931, «Σχόλιο για τον αντισημιτισμό», 1938, «Ο Μωυσής και ο μονοθεϊσμός», 1939.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM