Η Microsoft ετοιμάζεται να μας 'τηλεμεταφέρει' μέσω Skype

Η Microsoft ετοιμάζεται να μας 'τηλεμεταφέρει' μέσω Skype Facebook Twitter
0

Ένα νέο, υπο διαμόρφωση σύστημα που θα επιτρέπει την τηλεμεταφορά του τρισδιάστατου ολογράμματος κάποιου μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), 3D ολογραμμάτων και -ενδεχομένως- και του Skype επιδεικνύει ένα νέο βίντεο του τμήματος έρευνας της Microsoft.

Σε αυτό το βίντεο, ο υπεύθυνος του εργαστηρίου έρευνας i3d της εταιρείας, Shahram Izadi, δείχνει το πώς, με υπάρχουσες τεχνολογίες, μπορεί να μεταφέρει το ολόγραμμα κάποιου συνομιλητή του στον περιβάλλοντα χώρο του δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται, εικονικά, εκεί.

Η Microsoft ετοιμάζεται να μας 'τηλεμεταφέρει' μέσω Skype Facebook Twitter
H -πολλά υποσχόμενη- συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens

Ένα σύστημα από κάμερες συλλαμβάνει τρισδιάστατα την εικόνα του χρήστη, και στην συνέχεια συμπιέζει το 3D αποτέλεσμα και το μεταδίδει με τέτοιο τρόπο ώστε ο συνομιλιτής μπορεί, με τη βοήθεια των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens, της Microsoft να δει και να αλληλεπιδράσει με την εικόνα του συνομιλιτή του στο χώρο.

Το σύστημα που ευθύνεται γι' αυτή την διαδικασία τηλεμεταφοράς -ή Holoportation- βρίσκεται ακόμα σε ερευνητική φάση, αλλά, sto σύντομο μέλλον, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου i3d κάποιος που διαθέτει μια συσκευή HoloLens θα μπορεί να βλέπει το ολόγραμμα του συνομιλιτή του σε μια απλή συνομιλία μέσω Skype.

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο της Microsoft:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM