H ταινία "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" σε 569 GIFs

H ταινία "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" σε 569 GIFs Facebook Twitter
0

Προκειμένου να δοκιμάσει την ελαστικότητα του νόμου απέναντι στα GIFs και να διαπιστώσει κατά πόσο παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα - ιδωμένα σε συγκεκριμένο πλαίσιο - o διαφημιστής και παραγωγός Jean-Baptiste Le Divelec "έσπασε" την εμβληματική sci-fi ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" σε 569 GIFs.

Στη συνέχεια δημιούργησε στο Giphy, το γνωστό σάιτ φιλοξενίας αρχείων GIF, τη σελίδα "2001: A Gif Odyssey" και τα πόσταρε εκεί.

Ο Le Divelec, για να κάνει την θέαση της ταινίας εφικτή, αφού τα GIFs δεν αναπαράγουν ήχο, άφησε επάνω στις εικόνες τους αγγλικούς υπότιτλους και δημιούργησε το παρακάτω βίντεο, χρησιμοποιώντας μουσική υπόκρουση Rick Astley, όπου εκθέτει τα γεγονότα σχετικά με τo καθεστώς "Fair Use" διερωτώμενος εάν θα κατεβάσουν ή όχι την σελίδα, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρόσφατα πάντως, κολοσσοί όπως το NFL, εξανάγκασαν χρήστες να κατεβάσουν GIFs με αποσπάσματα αγώνων, επικαλούμενοι την νομοθεσία DMCA (Digital Millennium Copyright Act) μέρος της οποίας είναι και το Fair Use, προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις στα social media.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ