Αν και ο κλάδος της τεχνολογίας τάχθηκε υπέρ της Apple, στην άρνησή της στο αίτημα του FBI να ξεκλειδώσει το iPhone του δράστη της μαζικής δολοφονίας στο San Bernandino, με ηχηρά ονόματα όπως το Facebook, το Twitter, την Google και την ίδια τη Microsoft, να δηλώνουν ευθαρσώς την υποστήριξή τους στην στάση του Tim Cook, o ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος, Bill Gates, σε συνέντευξή του στους Financial Times βρέθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

 

Δείχνοντας ανεπηρέαστος από την φιλολογία περί "προβληματικού νομικού προηγούμενου" και αποδυνάμωσης της ηλεκτρονικής ασφάλειας λογισμικού και συσκευών που θα θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα χρηστών σε όλο τον κόσμο, ο Bill Gates διαφωνεί με τη στάση του CEO της Apple, δηλώνοντας:

 

"Πρόκειται για μια ειδική περίπτωση όπου η κυβέρνηση ζητά πρόσβαση σε πληροφορίες για συγκεκριμένο λόγο. Δεν τη ζητά για κάποια γενικότητα," θεωρώντας ότι το αίτημα του FBI δεν θα δημιουργήσει στο iPhone μια "κερκόπορτα" στην ασφάλειά του. Και συνέχισε λέγοντας "Ελπίζω ανα γίνει μια εκ βαθέων συζήτηση γι' αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα" εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες όταν μια κυβέρνηση αιτείται και αποκτά πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

 

[UPDATE]: Σε σημερινές δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Bill Gates δήλωσε ότι αισθάνεται εκκνευρισμό επειδή οι δηλώσεις του στους FT μεταφέρθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι παίρνει το μέρος του FBI. Ερωτηθείς για την ακριβή στάση του επί του θέματος, ο ιδρυτής της Microsoft, δήλωσε στο Bloomberg ότι "τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ οι λεπτομέρειές της θα συζητηθούν στο Κογκρέσο, όπου θα ληφθούν αποφάσεις."

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr