Οι διαδικτυακές απάτες (η scams) με χώρα προέλευσης τη Νιγηρία, δεν είναι κάτι καινούριο.

 

Κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια στο internet από inbox σε inbox και μέχρι πριν από μερικά χρόνια απέφεραν στους εγκεφάλους τους εκατομμύρια δολάρια από τα ανυποψίαστα θύματά τους, που έδιναν χρήματα για να εισπράξουν "μέρος μιας αμύθητης περιουσίας άκληρου πρίγκηπα/τραπεζίτη/κροίσου" ή ό,τι άλλο κατέβαζε ο νους των online εγκληματιών.

 

Όμως, μια απάτη που ήλθε στην επιφάνεια πρόσφατα, δείχνει να "τερματίζει" το κοντέρ της ευρηματικότητας, αφού -όπως αναφέρει το TheNextWeb- ένας άνδρας αναζητά, μέσω email, 3 εκατομμύρια δολάρια για να φέρει πίσω στη Γη έναν Νιγηριανό αστροναύτη που εγκαταλήφθηκε στο διάστημα, ως άλλος Matt Damon, από τους "κακούς" Ρώσους.

 

Σύμφωνα με το email, ο υποτιθέμενος Νιγηριανός αστροναύτης Abacha Tunde, που σύμφωνα με το κείμενο είναι "ο πρώτος αφρικανός στο διάστημα", παραμένει στον "μυστικό" σοβιετικό διαστημικό σταθμό Salyut 8T, από το 1990, όπου "ξέμεινε" μετά τη διάλυση της Σοβ. Ένωσης, και "βρίσκεται σε καλή διάθεση, αλλά θέλει να επιστρέψει σπίτι του". Ο μισθός του "αστροναύτη", που έχει μαζευτεί σε τράπεζα στο Λάγος, αγγίζει τα 15 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα τα εισπράξει, φυσικά, όποιος δωρίσει 3 εκατομμύρια. 

 

Ακολουθεί το σπαρταριστό email, όπου μάλλον έχει γραφτεί το 2004, αφού αναφέρει ότι ο "αστροναύτης" είναι στο διάστημα "14 χρόνια", και κυκλοφόρησε σε πολλά σάιτ τεχνολογικού περιεχομένου τις τελευταίες μέρες:

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr