Bloomberg: σε λίγες εβδομάδες λανσάρονται παγκοσμίως τα Facebook 'Reactions'

Bloomberg: σε λίγες εβδομάδες λανσάρονται παγκοσμίως τα Facebook 'Reactions' Facebook Twitter
0

Μερικούς μήνες μετά την ενθουσιώδη ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ότι το επιτελείο του εργάζεται εντατικά για το λανσάρισμα του dislike, και μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο ορισμένων μηνών στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία και τρεις ακόμη χώρες, εκπρόσωποι του κοιν. δικτύου δήλωσαν στο Bloomberg, ότι είμαστε μόλις τρεις εβδομάδες πριν το παγκόσμιο λανσάρισμα του 'Facebook Reactions'.

Τι είναι τα Facebook Reactions; Πρόκειται για μια σειρά από 5 emoticons (ή emojis), που πρόκειται να εμπλουτίσουν το μονοδιάστατο 'Like' button που βρίσκεται κάτω από κάθε post στο Facebook, ώστε οι χρήστες του να μπορούν να εκφράσουν επακριβώς τα συναισθήματα ή τις σκέψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο μιας ανάρτησης.

Αν και σε όλες τις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα εμφανίζονται 6 emoticons, τελικά ο αριθμός τους μειώθηκε σε 5 γιατί το χαρούμενο "Yay" δεν ήταν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο (αν και το Gizmodo αναφέρει ότι σε ορισμένες αγγλόφωνες αργκό, το επιφώνημα είναι συνώνυμο με τη χρήση κοκαΐνης).

Όπως αναφέρει το Engadget, τα 'Reactions' μπορεί είναι μια φαινομενικά απλή προσθήκη, αλλά σίγουρα θα φέρει πολλές αλλαγές στο Facebook και στους χρήστες του, δημιουργώντας μια παγκοσμίως αναγνωρίσιμη γλώσσα, αλλά δίνοντας στο κοινωνικό δίκτυο (και στους διαφημιζόμενους) ακόμα περισσότερα data για τα ακριβή συναισθήματά μας, ώστε να διαμορφώνουν το News Feed ακόμα πιο στοχευμένα και με ακρίβεια σύμφωνα με τα γούστα του κάθε χρήστη.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ