Πριν από λίγες μέρες το δανέζικο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ευτυχία δημοσίευσε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που έζησαν μια εβδομάδα χωρίς να μπουν στο facebook ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι από άλλους.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.095 άνθρωποι που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, δηλαδή σε αυτούς που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το facebook και σε αυτούς που απείχαν. Μετά την πρώτη εβδομάδα όσοι δεν είχαν χρησιμοποιήσει το δημοφιλές δίκτυο ομολόγησαν πως νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα, το 88% εξ αυτών δήλωσαν «ευτυχή« σε σύγκριση με το 81% της άλλης ομάδας, το 84% ανέφεραν πως «εκτιμούν τη ζωή» (έναντι του 75% της άλλης ομάδας) και μόνο 12% δήλωσαν δυσαρεστημένοι, έναντι του 20% αυτών που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

 

Στο τέλος του πειράματος, τα μέλη της πρώτης ομάδας είπαν πως είχαν πλουσιότερη κοινωνική ζωή και λιγότερες δυσκολίες να συγκεντρώνονται, ενώ τα μέλη της δεύτερης είπαν πως οι δυσκολίες αυτές παρέμειναν οι ίδιες.

 

«Επιλέξαμε το Facebook επειδή είναι το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλες τις ηλικίες», ανέφερε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικ Ουίκινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr