Εάν ονειρευόσασταν να ρωτήσετε οτιδήποτε τον διάσημο αστροφυσικό και έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή επιστήμονες του κόσμου, Στήβεν Χώκινγκ, αρχίστε να προετοιμάζετε τις ερωτήσεις σας.

 

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το The Vegre, o 73 χρονος Χώκινγκ θα παραχωρήσει το πρώτο του Reddit 'AMA', το δημόσιο διάλογο με το κοινό του Internet, στο οποίο έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πολλές προσωπικότητες από όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας.

 

Όμως, το εν λόγω 'Ask Me Anything' θα διαφέρει από τα συνηθισμένα 'AMA' που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα το δημοφιλές σάιτ. Αντί να συμμετάσχει για μιά ώρα και κάτι στο 'AMA' απαντώντας εγγράφωσ σε ερωτήσεις, ο Στήβεν Χώκινγκ θα λαμβάνει τα ερωτήματα του κοινού για μια εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου κι έως την Τρίτη 4 Αυγούστου. Ο καθηγητής, στη συνέχεια, θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα συγκεντρώσει το Reddit, τις επερχόμενες εβδομάδες καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου. 

 

Με αυτό τη μέθοδο ο Χώκινγκ θα μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ερωτήσεων του κοινού που θα απαντήσει, αντί να χρησιμοποιήσει το σύστημα επικοινωνίας, που χρησιμοποιεί σήμερα, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Το εν λόγω AMA, θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της NOKIA και του Wired, ενώ έχει διαρρεύσει ότι ο Στήβεν Χώκινγκ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους κινδύνους της και να συζητήσει τις θέσεις του επί του θέματος, όπως αναπτύσσονται στην ομαδική επιστολή που συνυπέγραψε με τον Elon Musk και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας. 

 

Ο διάλογος με τον καθηγητή θα πραγματοποιηθεί στην ενότητα του Reddit για τις Φυσικές Επιστήμες, που βρίσκεται σε αυτό το σύνδεσμο 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr