Όπως φαίνεται, το τελευταίο διάστημα η παροχή ασύρματης πρόσβασης στο Internet από αέρος και από διαστήματος προσελκύει ολοένα και πιο ηχηρά ονόματα της Τεχνολογίας.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροσκαφών Airbus πρόκειται να κατασκευάσει στόλο 900 δορυφόρων, για την νεότευκτη OneWeb, μια startup που χαίρει της υποστήριξης της Virgin του Richard Branson και της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Qualcomm.

 

Το deal ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει την κατασκευή και εκτόξευση 700 δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη έως το 2018 (και άλλους 200 για backup) οι οποίοι θα εκπέμπουν σήμα Wi-Fi που θα τυλίγει τον πλανήτη, ώστε να παράσχεται πρόσβαση στο Ineternet σε δισεκτομμύρια κόσμου. 

 

Η πλειοψηφία των δορυφόρων θα εκτοξευθεί μέσω της Virgin Galctic, ενώ σκοπός της εταιρείας OneWeb είναι να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος διαστημικού internet, παρόλο που ο τομέας είναι ήδη ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με ονόματα όπως η Tesla, η Google και το Facebook να έχουν ήδη ξεκινήσει τις δικές τους προσπάθειες. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr