Μια νέα ευρεσιτεχνία την οποία κατέθεσε μόλις η Google και αφορά σε ένα δικτυωμένο gadget που εξωτερικά μοιάζει με αρκουδάκι, αποκάλυψε το CNN με δημοσίευμά του.

 

Σύμφωνα με τα χαρτιά της ευρεσιτεχνίας που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται για ένα λούτρινο αρκουδάκι που θα είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο internet μέσω Wi-Fi, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες αναγνώρισης φωνής και ανιχνευτές κίνησης, αλλά και ένα ρομποτικό μηχανισμό που θα γυρνά το κεφάλι του προς όποιον το κοιτάζει ή του δίνει φωνητικές εντολές.

 

Σκοπός της τρομακτικής αυτής εφεύρεσης είναι να δέχεται εντολές και να ελέγχει ασύρματα διασυνδεδεμένες συσκευές όπως να αναβοσβήνει τα φώτα, να αλλάζει κανάλια στην τηλεόραση και να είναι σε επαφή με κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται στο internet, καθώς και να παρέχει πληροφορίες από την Google, όταν κάποιος του κάνει ερωτήσεις.

 

Εκπρόσωπος της Google και συγκεκριμένα του εργαστηρίου τρελών ιδεών, Google X,  δήλωσε στο CNN ότι μπορεί να κατέθεσε την ευρεσιτεχνία γι' αυτή την κάπως εφιαλτική μορφή συσκευής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει και προϊόν που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

 

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις φετινές πρωταπριλιάτικες φάρσες της εταιρείας ήταν ένα αρκουδάκι Πάντα που υποτίθεται ότι αντιδρούσε σε φωνητικές εντολές κι έμπαινε στο internet για να δώσει πληροφορίες στον κάτοχό του, ενώ αντίστοιχο gadget για το Internet Of Things με παρεμφερείς λειτουργίες, διαθέτει ήδη η Amazon. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr