Εάν επαληθευτεί το χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύντομα θα μπορούμε να πραγματοποιούμε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης όταν χρησιμοποιούμε την Google από το κινητό μας.

 

Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη πρωτοβουλία που τοποθετεί την Google ως ανταγωνιστή τους, απέναντι σε μεγάλες εταιρείες του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως την Amazon, το eBay και άλλους, αναφέρουν αναλυτές. 

 

Χωρίς να αναφέρεται ακριβώς το πότε, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Google σύντομα θα προσθέσει κουμπιά αγοράς στις διαφημίσεις που εμφανίζονται πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης όταν ψάχνουμε για κάποιο προϊόν η υπηρεσία από το κινητό μας, χωρίς να μεταφερόμαστε σε άλλη σελίδα, ενώ η μηχανή αναζήτησης θα αποθηκεύει τις λεπτομέρειες της πιστωτικής για μελλοντικές αγορές, χωρίς όμως να τις αποκαλύπτει στα καταστήματα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

 

Ο λόγος που η εταιρεία ξεκινά δοκιμαστικά να μπαίνει στα χωράφια της Amazon και άλλων σάιτ ηλ. εμπορίου μέσω της mobile έκδοσής της, είναι γιατί σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότερος κόσμος πλεόν χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της Google από τα smartphone και τα tablets, παρά από ένα desktop ή laptop υπολογιστή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr