Πρόκειται για τον βρετανικής έμπνευσης και κατασκευής. Raspberry Pi, ο οποίος δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και ετοιμάζεται να βγει στην αγορά στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 16 λιρών Αγγλίας (δηλαδή 19,16 ευρώ). Αν και ο Raspberry pi απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του  αναμένεται να δελεάσει όλες τις ηλικίες.

 

Το μίνι PC που θα έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας θα διατίθεται με μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού Linux ενώ θα μπορεί να συνδέεται με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μέσω usb και θα μπορεί να παίζει Full HD βίντεο. Η συσκευή θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM, παρόμοιο με αυτούς που βρίσκουμε σε οποιαδήποτε συσκευή κινητής τηλεφωνίας και ο χρήστης του θα μπορεί να τον συνδέει με την τηλεόραση και ένα keyboard για να κάνει με αυτόν οτιδήποτε κάνει με οποιονδήποτε υπολογιστή.

 

Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα κυκλοφορήσει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr