Έναν χρόνο μετά, το Twitter και το YouTube γίνονται και πάλι στόχος Τουρκικού δικαστηρίου, εισαγγελέας του οποίου διέταξε την άμεση απαγόρευση πρόσβασης από τους πολίτες στα δύο δημοφιλή σάιτ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

 

Τον περσινό Μάρτιο οι δύο υπηρεσίες είχαν μπλοκαριστεί και πάλι στη γείτονα χώρα, μετά από αναφορές ότι είχαν δημοσιεύσει φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα που άφηναν υπόνοιες για διαφθορά στα υψηλά κλιμάκια της Τουρκικής κυβέρνησης.

 

Αρκετές Τουρκικές εφημερίδες, των οποίων δημοσιεύματα επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι η απαγόρευση έγινε εξαιτίας της δημοσίευσης στο YouTube και το Twitter, της φωτογραφίας του Τούρκου εισαγγελέα της υπόθεσης Μπερκίν κατά την ομηρία του από μέλη ακροαριθστερής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, που κατέληξε στο θάνατο απαγωγέων και ομήρου.

 

Την παραπάνω αναφορά, επιβεβαίωσε προ ολίγου και ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλί, ενώ η Hurriyet με δημοσίευμά της αναφέρει ότι στο στόχαστρο ήταν και το Facebook, το οποίο όμως συμμορφώθηκε με το βούλευμα του δικαστηρίου και μπλόκαρε την προβολή της φωτογραφίας, σε όσους επισκέπτονται το σάιτ από Τουρκικού εδάφους.