Η εικονική πραγματικότητα έχει έρθει για τα καλά στο προσκήνιο, προσπαθώντας να βρει εφαρμογές σε διάφορους τομείς όπως το gaming, o κινηματογράφος, ακόμα και το πορνό. Όμως λόγω του περίεργου σχήματος των συσκευών Virtual Reality και της αποκοπής του χρήστη από την πραγματικότητα, ίσως αργήσει να γίνει mainstream και να βρει τη θέση της ανάμεσα στα υπόλοιπα καταναλωτικά προϊόντα. 

 

Όπως αναφέρει το BBC, η αυστραλέζικη αεροπορική εταιρεία Qantas και η Samsung, που ήδη κατασκευάζει κάσκες εικονικής πραγματικότητας σε συνεργασία με την Oculus Rift, μάλλον βρήκαν την θέση που αρμόζει στο Virtual Reality, αφού προκειται να κρατάει συντροφία στους επιβάτες της πρώτης θέσης στις πολύωρες πτήσεις της εταιρείας από την Μελβούρνη και το Σύδνευ στο Λος Άντζελες.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας τονίζει ότι η ψυχαγωγία εν πτήσει περνά σε μια νέα εποχή με την εγκατάσταση των συσκευών Gear VR της Samsung, σε επιλεγμένες πτήσεις και στα αεροδρόμια των πόλεων που εξυπηρετούν, αλλά όπως σημειώνει το The Verge μέχρι στιγμής το VR περιεχόμενο θα περιορίζεται σε εικονικά tour των αεροδρομίων, των αεροπλάνων και του lounge της Qantas.

 

Η Qantas, πάντως, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με εταιρείες παραγωγής για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας που θα προβάλλει εν πτήσει, εάν τελικά είναι επιτυχής η τρίμηνη πιλοτική συνεργασία της με την Samsung.  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr