Το Facebook εξαγόρασε εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας

Το Facebook εξαγόρασε εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το BBC, στην πρώτη εξαγορά του για το 2015, προχώρησε το Facebook, με την απόκτηση της αμερικανικής start-up Wit.ai η οποία ασχολείται με το χώρο της αναγνώρισης ομιλίας.

Το επιβεβαιωμένο ντιλ, λεπτομέρειες του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν, ίσως σημαίνει την είσοδο του κοινωνικού δικτύου στο χώρο των φωνητικών εντολών και του χειρισμού συσκευών μέσω της φωνής, σύμφωνα με αναλυτές, αφού στο παρελθόν εκπρόσωποι του Facebook έχουν εκφέρει εγκωμιαστικά σχόλια για τις ικανότητες της Wit.ai, να μετατρέπει την ομιλία σε data.

Ειδικοί εικάζουν ότι η κίνηση εξαγοράς μιας τέτοιου είδους εταιρείας, ανοίγει πολλές προοπτικές για την εξερεύνηση ενός τομέα της τεχνολογίας που βρίσκεται σε άνοδο, και βρίσκει εφαρμογή στο χειρισμού συσκευών του σπιτιού εξ αποστάσεως μέσω φωνητικών εντολών, αλλά και σε πολλά ακόμα εργαλεία που σχετίζονται με την αναγνώριση φωνής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, που στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί ως "η Wikipedia του φυσικού λόγου", δήλωσε ότι η εξαογρά της εταιρείας από το Facebook θα βοηθήσει στην περεταίρω εξέλιξη της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής, ιδίως λόγω της τεράστιας απήχησής του σε ένα κοινό που ξεπερνά τα 1,3 δισεκατομμύρια.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM