Έναν περίεργο τρόπο επέλεξαν οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής Hollywood Hills, του προαστίου του Λος Άντζελες, για να απωθήσουν τους επίδοξους τουρίστες που συλλαμβάνονται συχνά να καταπατούν το χωράφι όπου βρίσκεται εγκατεστημένη η εμβληματική επιγραφή "HOLLYWOOD".

 

Σύμφωνα με το Gizmodo, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής σε συνεργασία με διάφορους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμους συντήρησης και προστασίας της επιγραφής - εμβλήματος της αμερικανικής κουλτούρας, κατάφεραν να πείσουν τo τμήμα χαρτών της Google, αλλά και άλλων εταιρειών GPS χαρτών όπως η Garmin, να παραλλάξουν το προΪόν τους, παραπέμποντας τους τουρίστες σε εναλλακτικούς προορισμούς όταν ζητούν οδηγίες πλοήγησης για να φτάσουν εκεί.

 

"Παρόλο που το Google Maps σηματοδοτεί με σαφήνεια την πραγματική θέση της επιγραφής, συμβαίνει κάτι περίεργο όταν κάποιος αναζητά οδηγίες πλοήγησης από οπουδήποτε στην πόλη, προς τα εκεί. Οι οδηγίες του Google Maps, σε κατευθύνουν προς το Παρατηρητήριο Griffith, ένα όμορφο κτήριο του 1920 που βρίσκεται στον παραπλήσιο λόφο, και στη συνέχεια, -σε κάτι που δεν υπάρχει οπουδήποτε αλλού στο Google Maps- εμφανίζεται μια διακεκομμένη γραμμή από γκρι τόξα που ξεκινά από το Παρατηρητήριο και καταλήγει στο Όρος Lee, όπου βρίσκεται το μνημείο", αναφέρει το δημοσίευμα του Gizmodo. Κίνηση στην οποία έχει προχωρήσει και η γνωστή εταιρεία GPS και ψηφιακών χαρτών Garmin από την ανανέωση που έκανε το 2012.

 

Το Gizmodo καταλήγει λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει σε μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της Αμερικής, δεν έχει προηγούμενο και δείχνει ένα ζοφερό μέλλον της ψηφιακής χαρτογράφησης, αφού οι κάτοικοι της περιοχής, χειραγωγόντας την τεχνολογία, βρήκαν έναν ανορθόδοξο τρόπο να κρατούν τους τουρίστες μακριά από τη γειτονιά τους.

 

[ΠΗΓΗ]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr