Σαν χθες πριν από ένα χρόνο έφτασε στην Ευρώπη το Kinect. Το νέο δημιούργημα της Microsoft που σε συνδυασμό με το Xbox, προσπάθησε να αλλάξει τα πάντα όσον αφορά το video gaming και να χτυπήσει το τεράστιο hit που άκουγε στο όνομα wii. To Kinect, για όσους δεν ξέρουν, είναι μια κάμερα, που συνδέεται με το xbox και «διαβάζει» τις κινήσεις του σώματος σου, μεταφέροντας τις στην οθόνη. Με λίγα λόγια του σώμα γίνεται το κοντρόλ που ελέγχει τις κινήσεις του άβαταρ.

Το Kinect έκανε ένα τρομερό μπάσιμο στην αγορά πουλώντας 8 εκ κομμάτια σε δύο περίπου μήνες, αριθμός ρεκόρ που μπήκε και στο ρεκόρ Γκίνες.

Η δοκιμή είχε τρομακτικό ενδιαφέρον και πλάκα. Ειδικά στα sport και dance παιχνίδια. Μετά το θέμα κάπου κόλλησε όσον αφορά την παραγωγή παιχνιδιών. Δεν βγήκαν πολλοί καινούριοι τίτλοι και όσοι έβγαιναν έμοιαζαν πάρα πολύ μεταξύ τους και ήταν και ιδιαίτερα τσιμπημένοι.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το Kinect δεν έφερε μια ηλεκτρονική επανάσταση καθώς άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις κονσόλες. Απλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να το αξιοποιήσουμε πλήρως. Τέλος, έχει χρησιμέψει σε πολλές άλλες εφαρμογές στην τέχνη και στην ιατρική. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr