X2: Το νέο, προσιτό Android smartphone της Nokia

X2: Το νέο, προσιτό Android smartphone της Nokia Facebook Twitter
0

Αν και το τμήμα κινητών της Nokia ανήκει πλέον αποκλειστικά στην Microsoft, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να παρουσιάσει προ ολίγου, το πρώτο της Android κινητό μετά την εξαγορά της, πραγματοποιόντας το εξής παράδοξο: μια εταιρεία της Microsoft, η οποία διαθέτει το λειτουργικό Windows για smartphones, να λανσάρει μια συσκευή με λειτουργικό της ανταγωνίστριας Google.

Πρόκειται για το χαριτωμένο, προηγμένο αλλά και προσιτό Nokia X2 που με τιμή -προ φόρων- στα 99 ευρώ και δυνατότητα ενσωμάτωσης δύο καρτών sim, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στις αναπτυσσόμενες αγορές και σε ένα πιο φρέσκο, νεανικό κοινό.

Η νέα σειρά smartphones X2 της Nokia με υποστήριξη Android

Η νέα συσκευή Χ2 της Nokia, που διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων, διαθέτει μια ευκρινή οθόνη 4,3 ιντσών, εμπρόσθια κάμερα που είναι ιδανική για κλήσεις Skype, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στη συσκευή, μια οπίσθια κάμερα 5 Megapixels με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και flash, και υποστηρίζει δύο τηλεφωνικούς αριθμούς μέσω της διπλής υποδοχής για ισάριθμες κάρτες sim.

To Χ2 ενεργοποιείται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1,2Ghz ικανό να τρέξει τις εφαρμογές πλοήγησης της Nokia και το Skype, αλλά και όποιες άλλες (social ή μή) android εφαρμογές και παιχνίδια επιλέξει να κατεβάσει ο χρήστης.

Να σημειωθεί ότι, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς X, το Nokia X2 δεν έχει πρόσβαση στο Google Play Store, αλλά στο Nokia Store για το κατέβασμα εφαρμογών, αφού το λειτουργικό του αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του Android, ειδικά για τη σειρά αυτή.

Δείτε παρακάτω τo επίσημo βίντεο παρουσίασης του νέου, προσιτού smartphone της Nokia:

[via & via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM